Рекламни банери в Instagram и Facebook – какво трябва да знаем?

Posted on

Бизнесът ви има присъствие в Facebook и Instagram, но следваща стъпка за успех в дигиталното пространство е вашата страница да е привлекателна за вашите последователи в социалните канали, затова трябва да знаете повече за размер на рекламни Банери.

Добрият дизайн на банери ще направи страницата ви по – конкурентна, защото ще е по лесна за навигация от смартфони и таблети. Имайте предвид че повечето потребители на Facebook и Instagram влизат в социалните мрежи през мобилните си устройства и правилно подбраният размер на банери улеснява устроиството при зареждане и навигация на вашата страница, което естествено няма ка да не доведе до повече последователи, което е и вашата рекламна цел..

Размер на банери за реклама, който е ноложително да използваме?

Правейки Facebook и Instagram рекламна кампания се създава банер със снимка на вашият продукт, така вашето послание трябва да ангажира вниманието на потенциалният потребител на стока или услуга, за това сме подготвили видео, което показва как да правите банер реклама в Фейсбук или Инстаграм, имайки предвид правилото за съотношение текст/снимка, по точно текстът да не е над определен процент.

Не е тайна че рекламите в Facebook и Instagram работят най-добре, с по малко съдържание на текст в снимката разположена на рекламният банер .

Правейки графичен дизайн е необходимо да се спазва това правило, което дава по-продължително оставане на вашата страница, затова когато правите вашите банери за Facebook и Instagram непременно проверете дали текста надвишава допустимите граници.

Програмата Grid Image Checker Tool ще ви помогне да наместите текста за да

попада в 5 от 25-те квадранта с това също трябва да се съобразите така че вижте тук:

– банер за реклама – размер;

Другите се интересуват и от това:
– Оптимизация на сайт;
– рекламен клип за YouTube;

 

Защо да предпочетем агенция за дигитални услуги?

Вие се нуждаете от това вашите банери в социалните мрежи да са по – професионално изпипани за да е вашата визия на ниво. Нуждаете се и от успешна рекламна кампания на вашият бизнес Доверете се на нас дигителна агенция NewSoftCom, посетете страницата ни там ще видите повече за дигиталният маркетинг и как ние съвместно работим с нашите партньоири успешно.

Вие също можете да сте като тези за които работим, просто се свържете с нас ако мотото ви е по-добре човек да прави това което може,  за това са дигиталните специалисти те това могат.

Надяваме се че видеото от блог поста да ви помогне. Ако е така ще семе ви благодарни  да ги споделите  с приятели и да се абонирате за нашата поредица от видеа.

Вижте и това;
– Реклама за малък бизнес;